Посета Словенији као корак у јачању партнерске мреже

Razvojni Centar Za Mlade Slovenija 3

Делегација Развојног центра за младе, предвођена програмском директорком Александром Кнежевић посетила је 16. октобра Љубљану како би се састала са представницима словеначког синдиката Млади Плус и разговарала о правцима деловања и могућностима за будућу сарадњу.

Након уводне поздравне речи председнице словеначког синдиката Тее Јарц и иницијалног представљања две стране, гости су присутнима представили и текући пројекат “Права у раду, рад на правима” који представља значајну карику у повезивању омладинског и синдикалног сектора, посебно се фокусирајући на до сада остварене резултате кроз теренске радионице и интензивну медијску кампању. Овом приликом договорено је и да ће представници синдиката Млади Плус присуствовати завршној конференцији пројекта, како би се повезали са другим актерима унутар истог, те дали властити допринос у креирању даљих заједничких активности.

Уз подсећање да су две стране већ припремиле и поднеле две пројектне идеје међународним донаторима, те да се чекају резултати истих за даље договоре, истакнуто је да је простор за даљу сарадњу изузетно широк будући да организације деле визију и тематске приоритете, али и оријентисаност ка младима, те стављању фокуса на информисање и едукацију. Присутни су кроз разговор указали на различите могућности за повезивање и интензивирање сарадње, а иста ће крајем године резултирати и заједничким акционим планом за 2020. годину.

“Све земље региона срећу се са истим изазовима када је у питању положај младих у друштву и стога сматрамо да само заједничким деловањем можемо заиста довести до суштинских решења по питању боље информисаности и едукације, а посебно на теме од заједничког интереса попут радних и других социјалних права младих”, изјавила је након сусрета Александра Кнежевић.

Поред програмске директорке, у делегацији Развојног центра за младе били су Драгана Радошевић, програмски асистент и Владимир Митровић, спољни консултант Удружења.