О пројекту “Права у раду, рад на правима” и са представницима Савеза самосталних синдиката Србије

Razvojni Centar Za Mlade Vrnjacka Banja Sindikat 1

У жељи да што више синдикалних лидера и активиста из региона упознају са активностима и досадашњим резултатима пројекта подржаног кроз Ерасмус+ програм Европске комисије, представнице Развојног центра за младе Александра Кнежевић и Драгана Радошевић посетиле су 17. октобра Врњачку Бању и скуп Секције младих и Секције жена Савеза самосталних синдиката Србије.

Том приликом, досадашња искуства на реализованим пројектним активностима присутнима су представили и чланови Секције младих, Александар Станковић и Владимир Којић, указујући на значај додатне неформалне едукације младих синдикалних активиста.

Поред представљања пројекта и позива Савезу да делегира представнике за учешће на финалној конференцији пројекта, било је речи и о другим облицима потенцијалне сарадње, а присутни су изразили интересовање како за интерно подизање капацитета, тако и за даљи заједнички рад на различитим теренским акцијама и заговарачким кампањама, констатујући поклапања у тематским приоритетима рада.

Подржавајући став председнице Секције жена др Радмиле Обреновић да синдикати и даље представљају структуру са најјаснијим каналима комуникације и јаком инфраструктуром, програмска директорка Развојног центра за младе истакла је и “да је заједничка намера да се јачањем капацитета синдиката утиче на њихово укључивање у сва друштвена питања од општег интереса, уз напомену да само Удружење у свом даљем деловању ставља фокус на младе и жене”.

Имајући у виду бројне могућности за даљу сарадњу, представнице Развојног центра за младе остаће у наредном периоду у интензивном контакту са представницима Секције младих и Секције жена, пре свега кроз активан ангажман самих полазника програма Удружења у даљем повезивању две структуре.