Радна недеља као увод у наредне активности у Рашки

Razvojni Centar Za Mlade – Sa Opštinom Na TI – Rapška (1)

Млади полазници пројекта „Са Општином на ТИ“, уз присуство и подршку представника Развојног центра за младе из Београда и Општине Рашка, провели су недељу радно – стичући додатне вештине на тему јавног наступа и припремајући се за радионице које следе.

Своја знања на тему јавног наступа са полазницима је несебично поделио Никола Михајловић, доприносећи на тај начин квалитетнијој припреми полазника за радионице које ће као вршњачки едукатори држати у основним и средњим школама на територији Општине Рашка.

У наставку, организационе договоре водили су Александра Кнежевић, програмска директорка Развојног центра за младе и Драган Миладиновић, одборник у Скупштини Општине Рашка, уз подршку координаторке Канцеларије за младе Иване Илић и менаџера Омладинског клуба Уроша Савковића. Идеја је да се у наредном периоду што више младих узраста 14-18 година упозна са радом локалне администрације и могућностима сопственог утицаја на исти, те су током састанка разматране и теме на које би требало ставити фокус на радионицама које ће уследити.

„Напомињемо да данашњи састанак није део пројектног плана, већ представља жељу свих нас да се видимо и уложимо додатно време и енергију у квалитетну припрему вршњачких радионица. Поносни смо што полазници деле наш ентузијазам и што им није било тешко да недељно пре подне проведу у радном амбијенту, разговарајући о сопственом учешћу у пројектним активностима“, истакла је том приликом Александра Кнежевић.