Партнерски за више могућности за децу и младе у спорту

Boys Playing Soccer In The Field Illustration

Никола Соврлић и Марко Николовски, представници Развојног центра за младе и Фудбалског кампа Деки Станковић потписали су 18. децембра у Београду Споразум о заједничком деловању у области међународне сарадње у спортском пољу.

Препознајући заједнички интерес у даљем раду на развоју едукативне и педагошке улоге спорта, две стране договориле су се да ставе једна другој на располагање своје искуство у области неформалног образовања и рада са младима; експертизу из пројектног менаџмента и разгранату мрежу својих досадашњих партнера на регионалном нивоу; као и људске ресурсе, инфраструктурне и логистичке капацитете за реализацију заједничких активности.

“Сагласили смо се да спорт представља значајан канал за промоцију позитивних друштвених вредности, да су тренери пре свега едукатори и педагози од непроцењивог значаја у процесу одрастања и васпитавања деце и младих, а да управо спорт омогућава деци правилан психо-физички развој. Става смо да заједнички можемо да направимо много више за децу и младе, како из Србије, тако и из читавог региона, а подршку за активности тражићемо и кроз међународне фондације и организације усмерене ка темама које су нам у фокусу”, изјавила је током церемоније потписивања програмска директорка Развојног центра за младе, Александра Кнежевић.

Партнери су направили прецизан план даљег заједничког деловања и исти ће бити званично представљен јавности током иницијалног скупа на ЕРАСМУС+ пројекту “Заједно за здравију и сигурнију заједницу”, планираног за средину јануара 2021.