У сусрет новим активностима уз новог партнера

Rcm Arena 02

Ближимо се 1. јануару 2021. и званичном почетку активности на регионалном пројекту “Заједно за здравију и сигурнију заједницу” богатији за још једно квалитетно партнерство – Арена спорт ТВ биће званичан медијски партнер и учинити све што буде реализовано на пројекту видљивијим за ширу јавност.

Тиме је спој представника спортског, омладинског и образовног сектора добио још новог актера и то из сектора медија, а поносни смо што ће захваљујући овој сарадњи иновације у раду са младим фудбалерима и њиховим тренерима бити емитоване на пет канала у Србији, Хрватској, Босни и Херцеговини, Црној Гори, Северној Македонији и Словенији.

Фудбалски клубови Графичар из Србије, Слога из Босне и Херцеговине, ХНК Горица из Хрватске, НК Марибор Из Словеније и Пелистер из Северне Македоније, заједно са факултетима за спорт и физичко васпитање из Северне Македоније. Турске и Румуније, али и удружењима младих фокусираним на спорт решили су да својим заједничким деловањем допринесу ревитализацији педагошке и едукативне улоге спорта, а оправдано очекујемо да ће ефекти и видљивост активности бити значајно већи уз партнера као што је Арена спорт ТВ.

Укључени актери сагласни су да је заједничка обавеза да допринесу даљој промоцији позитивних друштвених вредности, свако у свом сегменту деловања, те су припремама за медијску најаву и званично лансирање пројекта приступили одмах по успостављању сарадње. Први кадрови стога су снимљени на тренингу будућих младих полазника из ФК Графичар, уз присуство представника Развојног центра за младе и Арена спорт ТВ.

Пројекат “Заједно за здравију и сигурнију заједницу” подржан је кроз ERASMUS+ програм Европске уније у области спорта и има за циљ да укаже на шири друштвени значај и улогу спорта у одрастању, васпитању и едукацији деце и младих, за добробит целокупне заједнице.