Нaјављујемо пројекат “Ванредни рад у ванредној ситуацији”

Razvojni Centar Za Mlade 1

Поносно најављујемо нове активности – пројекат “Ванредни рад у ванредној ситуацији” који је подржала Европска омладинска фондација Савета Европе. Кроз исти, Развојни центар за младе ће у периоду од октобра 2020. до јануара 2021. помоћи у оснаживању омладинских удружења и удружења за младе у Србији за рад у непредвиђеним околностима, како би сопствено деловање и активности прилагодиле свакој ситуацији и несметано наставиле са радом уз поштовање свих прописаних мера.

Подстакнути околностима изазваним КОВИД-19 пандемијом, желимо да допринесемо одрживости и стабилности у раду омладинског сектора, помажући организацијама да прилагоде начин деловања и приступ циљним групама. С тим у вези, пројекат ће имати неколико фаза од којих је прва – иницијални тренинг за удружења и њихове чланове/ице о управљању организацијама у ванредним ситуацијама кроз неопходне програмске и логистичке адаптације.

Учесници ће потом наставити са спровођењем теренских активности прилагођених деловању у непредвиђеним околностима, паралелно учествујући у припреми туторијала “Истине и заблуде о раду ОЦД у ванредним ситуацијама”, а све ће бити пропраћено интензивном медијском кампањом у циљу обезбеђивања додатне подршке јавности за деловање цивилног сектора у овим, за све специфичним околностима.

Пратите наш сајт и активности на друштвеним мрежама за више информација како за ову, тако и друге активности Удружења, јер следи узбудљива и динамична радна јесен.