Najavljujemo projekat “Vanredni rad u vanrednoj situaciji”

Razvojni Centar Za Mlade 1

Ponosno najavljujemo nove aktivnosti – projekat “Vanredni rad u vanrednoj situaciji” koji je podržala Evropska omladinska fondacija Saveta Evrope. Kroz isti, Razvojni centar za mlade će u periodu od oktobra 2020. do januara 2021. pomoći u osnaživanju omladinskih udruženja i udruženja za mlade u Srbiji za rad u nepredviđenim okolnostima, kako bi sopstveno delovanje i aktivnosti prilagodile svakoj situaciji i nesmetano nastavile sa radom uz poštovanje svih propisanih mera.

Podstaknuti okolnostima izazvanim KOVID-19 pandemijom, želimo da doprinesemo održivosti i stabilnosti u radu omladinskog sektora, pomažući organizacijama da prilagode način delovanja i pristup ciljnim grupama. S tim u vezi, projekat će imati nekoliko faza od kojih je prva – inicijalni trening za udruženja i njihove članove/ice o upravljanju organizacijama u vanrednim situacijama kroz neophodne programske i logističke adaptacije.

Učesnici će potom nastaviti sa sprovođenjem terenskih aktivnosti prilagođenih delovanju u nepredviđenim okolnostima, paralelno učestvujući u pripremi tutorijala “Istine i zablude o radu OCD u vanrednim situacijama”, a sve će biti propraćeno intenzivnom medijskom kampanjom u cilju obezbeđivanja dodatne podrške javnosti za delovanje civilnog sektora u ovim, za sve specifičnim okolnostima.

Pratite naš sajt i aktivnosti na društvenim mrežama za više informacija kako za ovu, tako i druge aktivnosti Udruženja, jer sledi uzbudljiva i dinamična radna jesen.