Боксерски тренери спремни да нокаутирају дискриминацију

Razvojni Centar Za Mlade Boks Nokaut Diskriminacija Sport Treneri 1

Боксерски тренери спремни су да нокаутирају дискриминацију у оквиру пројекта који у партнерству спроводе Развојни центар за младе и Боксерски савез Србије. Спортски радници из свих делова Србије обучени су да постану едукатори на тему људских права кроз неформално образовање током свакодневних активности.

Интерактивни иницијални тренинг био је први корак у активности „Нокаут за дискриминацију“ током ког су боксерски тренери оснажени да више пажње посвете неговању правих вредности током тренинга са фокусом на промоцији толеранције, недискриминације и борбе против говора мржње. Тренери су иначе промотери позитивних социјалних вредности, али је  услед комерцијализације спорта и инсистирању на постизању врхунских резултата, учење о позитивним социјалним вредностима у другом плану. Стога је идеја овог пројекта да поново вратимо улогу спорту која је у његовој сржи, а први корак је успешно завршен.

Обучени тренери настављају да преносе знање у клубовима из којих долазе међу младим боксерима и боксеркама чиме ће бити обухваћено 500 полазника и полазница. Упоредо, биће одржани јавни часови бокса у институцијама за социјалну заштиту укључујући тако још 200 деце и младих из социјално угрожених категорија. Велико финале биће „Боксерски фестивал младих“ којим ће бити задат финални нокаут дискриминацији, али уједно најављено Светско боксерско првенство чије је домаћин Србија од 26. октобра до 6. новембра ове године.

Све наведено биће пропраћено и промотивном кампањом, како би што више људи увидело и другу страну спорта и бокса који ће тако у пуном светлу оправдати епитет племените вештине.