Еколошки Ерасмус+ пројекат: Брига о планети Земљи почиње из Београда

Erasmus Razvojni Centar Za Mlade U.S.B 3

Брига о планети Земљи почиње из Београда, јер ће пројекат “Еколошка мобилност подизањем свести о промени наше Земље – ЗАГРЉАЈ” (Environmental Mobility By Raising Awareness on Changing our Earth – EMBRACE на енглеском, прим. прев) бити лансиран из Србије 6-7. јула. Развојни центар за младе као партнер, а на иницијативу грчке организације Уједињена друштва Балкана, учествује у двогодишњој активности у оквиру АКПАЛА позива Ерасмус+ програма Европске уније, у друштву удружења из Индије, Вијетнама, Перуа, Француске и Италије.

Услед ситуације са КОВИД-19 пандемијом, одлучено је да први састанак у оквиру пројекта буде одржан у Београду због високе стопе вакцинисаних, а Развојни центар за младе је технички организатор.

Партнерство на овом пројекту је наставак успешне сарадње У.С.Б. и РЦМ који су и прошле године били партнери на заједничким пројектима, од којих је један такође у оквиру Ерасмус+ програма “Подршка промени политике, сарадња цивилног друштва у омладинском пољу”. Резултат ове сарадње је ТУНЕ мрежа која окупља 34 европске, омладинске организације, а која и по званичном окончању активности – живи. Чланови мреже се састају квартално, по потреби и чешће, како би поделили искуства и нове информације везане за програме Европске уније и склопили пројектна партнерства. На недавно одржаном састанку, представница РЦМ била је координаторка за ПР и комуникацију Драгана Радошевић.