Започело спровођење анкете „Да ли сте упознати с Вашим радним правима“

Slika Anketa

Након студиозног рада на креирању упитника са релевантним питањима, партнери су лансирали анкету “Да ли сте упознати с Вашим радним правима” како би се дошло до свеобухватне анализе стања на терену и дефинисали највећи изазови са којима се суочавају млади радници. Истраживање ће понудити како национални преглед (што је од посебног значаја, имајући у виду недостатак конкретних података на ову тему који би послужили као смернице за даље деловање), тако и регионални пресек, дефинишући сличности и разлике између земаља у региону, али и правећи паралелу између ситуације у земљама чланицама Европске уније и онима које се тек припремају за чланство.

Резултати истраживања представљаће полазну основу за све даље активности у оквиру пројекта, којим настојимо да унапредимо информисаност младих о њиховим правима у радном окружењу, како би се оснажили и како би се унапредио њихов радни стандард.

Фокус истраживања стављен је на младе до 35 година старости, запослене у јавној управи. Истраживање спроводи Центар за напредне студије Југоисточне Европе Универзитета у Ријеци, уз подршку синдиката правосуђа и администрације укључених у реализацију пројекта.

Истраживање је део пројекта „Права у раду, рад на правима“, који је подржан у оквиру Ерасмус+ програма Европске уније: KA2 – Capacity Building in the Field of Youth/Western Balkan Window.

Уколико сте млада особа запослена у јавном сектору у Републици Србији, позивамо Вас да посетите следећи линк и поделите са нама Ваше мишљење, јер нам је оно истински важно!