Нова партнерства са актерима из света спорта

Protokol Bgd 22 Feb 1

Пратећи један од својих стратешких приоритета рада за период 2018-2020 – образовање за људска права у спорту, Развојни центар за младе наставља са повезивањем са актерима из спорта са којима дели заједничку визију о улози спорта у развоју друштвене заједнице.

Тако је у петак 22. фебруара у Београду, у просторијама Фудбалског клуба Графичар, потписан Протокол о сарадњи између наше организације, Фудбалског клуба Графичар из Београда, фудбалских клубова Слога и Жељезничар из Добоја, Фудбалског клуба Пелистер из Битоља, те омладинских удружења Синдикално едукативни центар из Бања Луке и Центра за активне младе из Битоља.

Циљ повезивања је синергијско деловање на различитим активностима, пре свега усмереним на јачање улоге тренера као едукатора и педагога у раду са децом и младима. Потписници Протокола верују да је спорт моћан канал у преношењу важних друштвених порука и инструмент у промоцији позитивних друштвених вредности, и по потписивању акта о сарадњу приступили су размени идеја за даље заједничко деловање.

Споразум је у име Развојног центра за младе потписао председник Никола Соврлић, а том приликом програмска директорка Александра Кнежевић изјавила је „да се радујемо даљем заједничком раду јер се регион суочава са сличним изазовима у области спорта, те верујемо да само заједничким деловањем можемо допринети смањивању негативних појава у спорту и јачању његове позитивне друштвене улоге“.

Укључени фудбалски клубови уз подршку омладинских удружења, указујући овим спојем на нераскидиву везу између младих и спорта, у наредном периоду за подршку ће се обратити и фудбалским федерацијама својих држава, а први изазов са којим ће се ухватити у коштац је заједничка припрема пројектне идеје за конкурс у оквиру Ерасмус+ програма у области спорта.