Вршњачка радионица у Пљевљима

Radionica Prava U Radu CG 1

После радионице у Подгорици, одржана је једна и у Пљевљима у оквиру Ерасмус+ пројекта „Права у раду, рад на правима“ подржаног од стране Европске комисије.

Током радионице вршњачки едукатори Ана Вељовић, Марко Радетић, Јован Мартиновић и Ратко Пејовић упознали су младе синдикалце из више различитих синдикалних организација из Пљеваља са пројектом и активностима у оквиру истог.

Делегација из Црне Горе је и овог пута акценат ставила на мобинг, јер млади радници још немају представу шта све овај термин представља и на које све начине се ово њихово право крши. Учесници су из конкретних примера које су им представили едукатори, али и оних које су сами поделили, боље разумели шта су заправо њихова радна права, како да их штите и коме да се обрате у случају да су иста повређена.

Млади синдикалци су разговарали и о међусобном удруживању, начинима на које своја радна права могу да остваре и борби за иста. Посебно су истакли да је будућа едукација и информисаност на ову тему од велике важности за младе раднике.