Уз подршку УЕФА фондације за децу и у 2024. години

Uefa 2

Најлепше могуће вести стигле су данас, на Међународни дан детета, у Србију – УЕФА фондација за децу која се залаже за то да је свако дете шампион наставиће и у 2024. години да пружа подршку организацији која промовише концепт спорта у служби стварања пре свега животних, а тек онда спортских шампиона.

У непосредној сарадњи са ДЕКИ5 кампом, током 2024. године учинићемо да све летње активности и ове године буду обогаћене едукативним садржајима и усмерене на дружење, повезивање и учење кроз спорт, стављајући у фокус срећно дете и дете које пре свега ужива у спорту.

Ипак, како се мрежа партнера предвођених Академијом Пандев Брера Струмица шири, те обухвата велики број актера из спортског, омладинског и образовног сектора, између осталих и већи број женских фудбалских клубова, наредне године посебан фокус биће на стварању животних шампионки. Спорт треба да допринесе промоцији позитивних вредности, а промоција родне равноправности и јачање улоге и положаја девојчица у спорту и кроз спорт представља једну од њих.

Осим интензивнијег укључивања девојчица у све планиране активности – од инфо дана до великих летњих кампова, настављамо са едукацијом стручног кадра који ради са млађим категоријама, али и увођењем активности које ће у већој мери да укључе родитеље, а полазећи од тога да је троугао дете-родитељ-тренер најснажнија карика за остваривање добробити деце у спорту.

У наредној години, наше активности реализоваће се у Србији, Македонији, Босни и Херцеговини, Хрватској, Црној Гори, али и Бугарској, уз активне партнере из Турске, показујући да је концепт животних шампиона универзална вредност којој спорт треба да тежи, независно од земље, ранга или спортске дисциплине.

Развојни центар за младе, као координатор пројекта честита свим партнерима укљученим у конзорцијум, али и свим добитницима гранта чији се списак може наћи на следећем линку: https://rb.gy/fdh54s. Поносни смо што су у конкуренцији од преко хиљаду пројеката изабрани међу 28 најбољих за Европу.

Званично лансирање пројекта и најава предстојећих активности планирају се за крај децембра 2023. Више информација следи.