Представнице Развојног центра за младе на Евалуационом семинару у Стразбуру

Razvojni Centar Za Mlade Strazbur Savet Evrope 1

Средином децембра је у Стразбуру одржан Евалуациони семинар за националне тренинг курсеве у области образовања за људска права реализоване у периоду 2017-2019. године. Семинар је организовало Одељење за младе Савета Европе, окупивши организаторе националних и регионалних тренинг курсева у наведеном периоду.

Међу учесницима су се нашле и Александра Кнежевић и Драгана Радошевић, као најзаслужније за квалитетну реализацију регионалног тренинг курса „Твоја права су важна – научи, подели, примени“ одржаног у априлу 2019. године у Србији, са фокусом на унапређењу знања и вештина младих синдикалних активиста из Србије, Босне и Херцеговине, Северне Македоније и Црне Горе за даље деловање на побољшању права младих у радном окружењу.

Представнице Развојног центра за младе учествовале су активно у размени искустава са терена, као и креирању препорука за даље унапређење концепта националних и регионалних тренинг курсева у области образовања за људска права, између осталог указујући и на значај успостављања квалитетне сарадње са локалном Канцеларијом Савета Европе у свим оним земљама које их имају.

Евалуациони семинар одржан је непосредно пред објављивање листе организација које ће своје тренинг курсеве реализовати у 2020. години, како би се допринело унапређењу координације и комуникације са будућим организаторима ових значајних образовних активности за младе.