Представљамо туторијал “Ванредни рад у ванредној ситуацији”

Razvojni Centar Za Mlade Vanredni Rad

Специфична ситуација у којој смо се нашли поставила је пред све нас низ питања, дилема и недоумица – како заштитити своје и здравље људи око нас, како се понашати у којој од ситуација, да ли и како безбедно наставити са радом. Сва ова питања погодила су и цивилни сектор и у почетку резултирала пасивношћу или ограниченим деловањем удружења грађана, што се аутоматски рефлектовало и на њихове циљне групе.

У жељи да са колегама из различитих удружења широм Србије разменимо искуства и поделимо знања до којих смо дошли по питању безбедног и ефикасног рада у специфичним ситуација, уз подршку Европске омладинске фондације Савета Европе покренули смо пројекат “Ванредни рад у ванредној ситуацији”, пружајући подршку младим активистима/кињама да остану активни упркос свим изазовима са којима се тренутно суочавају.

Након иницијалног тренинга праћеног онлајн сесијама у локалним заједницама, млади полазници/е дискутовали су о питањима са којима су се најчешће сретали и заједнички припремили одговоре на њих.

Тако је настао видео туторијал “Ванредни рад у ванредној ситуацији”, сачињен од 12 питања и одговора. Данас вам га са поносом представљамо у нади да ће и вама олакшати сналажење у специфичној ситуацији у којој смо се нашли.

“Младим људима смо потребни и наша је обавеза да, прилагођавајући форме комуникације и рада, наставимо да обезбеђујемо садржаје од значаја за њих! Стога неки од видео прилога садрже и веома конкретне информације о томе како пребацити активности у онлајн окружење, које алате и платформе користити”, изјавила је Александра Кнежевић, програмска директорка Развојног центра за младе, представљајући двојезични видео туторијал.