Одржано акционо планирање за 2019 – нови тим и нове идеје за нове радне победе!

Rcm Novembar 2018

Представници Развојног центра за младе одржали су 21-23. новембра на Златибору акционо планирање за 2019. годину, резимирајући резултате рада из текуће и правећи конкретне планове за предстојећу годину.

Сви присутни пожелели су добродошлицу Драгани Радошевић, која се од 1. новембра прикључила пројектном тиму, имајући у виду појачан обим активности планираних за 2019. годину.

Развојни центар за младе задржаће акценат у раду на људским правима, посебно се фокусирајући на промоцију и превенцију права у спорту и кроз спорт; упознавање младих са радним правима и борбу против негативних појава у радном окружењу, али и унапређење дигиталних компетенција младих зарад ширења значаја концепта људских права у сајбер простору.

Такође је договорено да ће се пројектни тим додатно посветити јачању капацитета младих лидера и активиста, покрећући сопствени програм обуке за припрему пројектних предлога и упознавање појединаца и удружења са доступним међународним фондовима, користећи међународну експертизу својих чланова.

На крају, обављени су неопходни договори за припремне активности у склопу предстојећег пројекта „Rights at Work, Work on Rights“ подржаног у оквиру Ерасмус+ програма, чији се званични почетак очекује у наредних неколико дана.

У очекивању петог рођендана Удружења, који ће се обележити 21. јануара 2019. године, Развојни центар за младе наставља да, самостално и кроз национална и регионална партнерства, спроводи бројне активности одговарајући на потребе младих људи у савременом друштву, учећи их да буду активни део заједнице у којој живе и да и сами „буду промена коју желе да виде у свету“.