Одржан иницијални састанак конзорцијума на пројекту „Заједно за здравију и сигурнију заједницу“

Razvojni Centar Za Mlade Zivotni Sampioni Fudbal (1)

По лансирању пројекта и окончању конференције за медије, конзорцијум на пројекту одржао је свој почетни састанак, у циљу дефинисања даљих праваца заједничког деловања и договора у вези са активностима које следе.

Састанку који је водила пројектна координаторка Александра Кнежевић, а који је реализован уз пуно поштовање епидемиолошких мера на снази, присуствовали су сви чланови конзорцијума, показујући посвећеност и спремност да се на адекватан начин посвете изазовима у наредном периоду.

Представници факултета за спорт и физичко васпитање из Северне Македоније и Турске, омладинских организација из Србије, Босне и Херцеговине и Северне Македоније, те фудбалских клубова из Србије, Хрватске, Словеније, Северне Македоније и Босне и Херцеговине размењивали су идеје и заједнички приступили планирању првог следећег корака – консултативног састанка са 25 фудбалских тренера из 5 укључених клубова. Договорено је да исти буде одржан крајем фебруара, након чега би уследио уводни састанак Радне групе за израду модула за рад са спортским тренерима.

„Упркос свим изазовима и компликацијама услед тренутне епидемиолошке ситуације у свету успели смо да се окупимо и покренемо значајне процесе у оквиру пројекта – то је јасан показатељ да смо овој причи сви приступили срцем и вођени идејом да заиста можемо да допринесемо квалитативним променама у спорту“, изјавила је Александра Кнежевић затварајући састанак.

Пројекат „Заједно за здравију и сигурнију заједницу“ реализује се од 1. Јануара 2021. године кроз ЕРАСМУС+ програм Европске уније у области спорта.