Настављена кампања „Вакцини треба твоја помоћ“

Razvojni Centar Za Mlade Tribina Raska 10

Информативно-едукативна кампања у оквиру пројекта „Вакцини треба твоја помоћ“, настављена је одржавањем трибинина у локалној гимназији, чиме је обезбеђено да сви средњошколци у Рашки дођу до значајних информација на тему имунизације. Тако је број одржаних скупова сада 25, иако је на почетку пројекта предвиђено да их буде 16.

Циљ је био исти – да се младима на јасан и близак начин представи значај процеса имунизације, те дају одговори на питања и дилеме које их муче, али и да се прикупе најчешћа питања младих о овој теми, како би се потом, у форми видео спота младим људима понудили конкретни одговори и информације.

Настављена је и промоција пројекта у медијима кроз различита гостовања, током којих су представљени резултати и материјали креирани у претходном периоду, са посебним фокусом на промо споту “Млади Рашчани/ке о имунизацији”.

Финални део пројекта биће посвећен завршним консултацијама пројектног тима у проширеном саставу и административним договорима, уз размену утисака и евалуацију реализованих активности. Развојни центар за младе и Општина Рашка вишегодишњи су партнери, а досадашња успешна сарадња основ је за даље заједничко планирање активности, што ће такође бити један од аспеката за договор пре окончања актуелног пројекта.

Пројекат „Вакцини треба твоја помоћ“ спроводи Развојни центар за младе. Иницијатива је део ширег пројекта „Платформа за одговорно управљање јавним финансијама“ који спроводи Програм Уједињених нација за развој (УНДП), а финансира Влада Шведске.