Млади синдикални активисти креирају кампању и локалне активности

Razvojni Centar Za Mlade Sindikati Aktivizam 19

У току је активно лето за наше младе синдикалне активисте и активисткиње у оквиру пројекта “Синдикати и њихове омладинске секције – нови покретачи омладинске партиципације”. Чланови и чланице синдиката из Србије, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Црне Горе, Словеније, Грчке и Албаније учествују у креирању кампање “Синдикати су ИН – укључи се, активирај, утичи” како би била по мери младих људи.

Припремљени материјал наши учесници и учеснице уједно користе у оквиру локалних активности које спроводе као део процеса преноса знања. Циљ ових радионица је да вршњацима пренесу шта је синдикат, која је његова улога, као и то које могућности пружа младим радницима, а све у циљу јачања положаја младих, како унутар синдиката, тако и у локалним заједницама из којих долазе.

Презентације, леци, видео-клипови, али и радионице само су део онога што млади синдикалци припремају како би њихови вршњаци и вршњакиње сазнали зашто је важно бити активан члан/ица синдиката и прикључили се и сами раду истог.

Пројекат “Синдикати и њихове омладинске секције – нови покретачи омладинске партиципације” спроводе омладинске организације из Србије, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Црне Горе, Словеније, Грчке и Албаније уз подршку Европске омладинске фондације Савета Европе.

Материјал погледајте у наставку:

Презентација

Летак

Видео

Чланак

Партнери из Грчке такође су активни у склопу кампање и локалних активности. Њихови чланови и чланице приредили су чланак о значају и важности активизма младих у било ком сегменту живота, па тако и у синдикалном и радном окружењу.