Корак ближе одрживим удружењима за јаку заједницу – успешно реализован последњи модул у оквиру обуке за организације из Рашке

Razvojni Centar Za Mlade Raska Obuka Projekti 5

Полазнице и полазници тренинга пројекта „Одржива удружења за јаку заједницу“ у претходна три дана направили су последњи корак у процесу обуке, похађајући финални, четврти модул у чијем су фокусу били односи са јавношћу и стратешке комуникације.

Током обуке, полазнице и полазници су били у прилици да сазнају више о односима са јавношћу и томе како пласирати жељене поруке циљним групама, као и о јавном наступу, значају обезбеђивања адекватне видљивости и промоције друштвено корисних активности, како би уз стечено знање и информације свој рад боље представили у заједници.

Посебан фокус стављен је на различите могућности за коришћење друштвених медија, али и постојеће дигиталне алате које полазници, осим у службу промоције, могу ставити и у службу додатне едукације својих циљних група у дигиталном окружењу.

Финални део модула посвећен је дискусији о томе како Сајам пројектних идеја, планиран за јул 2021. године, на бази стеченог знања учинити интересантнијим и видљивијим, како у заједници, тако и међу свим потенцијалним заинтересованим странама, због чега су полазници отворили дискусију о визуелном идентитету и порукама које би требало пласирати као најаву Сајма. Заједнички је констатовано да су припремне активности за Сајам пројектних идеја, планиране за мај и јун 2021. такође одлична прилика да полазници почну да примењују у пракси сва стечена знања, те да се очекује њихов активан допринос.

Присутнима се обратио и Ђорђе Радоичић, представник Општинске управе Рашке, охрабрујући њихов даљи активизам, енергију и иницијативе у заједници. Будући да је циљ пројекта јачање капацитета цивилног сектора како би у заједничком деловању са другим актерима из заједнице, а пре свега локалном самоуправом, допринео унапређењу квалитета живота различитих категорија становништва, Радоичић је указао на отвореност Општине Рашка за све идеје које ће полазници приказати током Сајма пројектних идеја.

Пројекат „Одржива удружења за јаку заједницу“ спроводи Развојни центар за младе у партнерству са Дечјим савезом Општине Рашка. Иницијатива је део ширег пројекта „Платформа за одговорно управљање јавним финансијама“, који спроводи Програм Уједињених нација за развој (УНДП), а финансира Влада Шведске.