КОМПАС регионални тренинг курс у априлу

KOMPAS 1

Април у Београду обележиће ове године и КОМПАС регионални тренинг курс у области образовања за људска права који ће спровести Развојни центар за младе из Београда са партнером Синдикално едукативним центром из Бања Луке, уз подршку Одељења за младе Савета Европе. На Авали ће се од 7. до 11. априла окупити млади синдикални активисти из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Македоније који ће бити оснажени за даље деловање и преношење знања на своје колеге и вршњаке.

Ове године ће укупно 10 земаља спроводити КОМПАС националне и регионалне тренинге, али је овај у Србији посебан, пре свега због иновативности, јер се људским правима бави кроз призму радних права младих, стављајући акценат на младе синдикалне лидере и активисте.

Посебан део тренинга биће посвећен коришћењу КОМПАС приручника са практичним вежбама из њега, али ће бити указано и на могућности употребе других образовних алата Савета Европе. Идеја је да учесници после тренинга у Београду сами организују радионице у својим земљама, на којима ће се они наћи у улози едукатора и на којима ће применити зање стечено на КОМПАС регионалном тренингу у Србији.