Из личног угла пред предстојеће празнике: осврт на 2020. годину

Razvojni Centar Za Mlade Cestitka

Драги наши млади, пријатељи и партнери,

Иза свих нас је тешка година пуна изазова, у којој је било важно најпре сачувати здравље, а потом и у границама изводљивог очувати енергију, идеје и ентузијазам у радној сфери. Са поносом можемо да кажемо да смо се са 2020. годином храбро ухватили у коштац, и да нам је година узвратила новим младим активистима, партнерима и пројектима, помажући нам да дођемо до јасне визије нашег даљег деловања.

Остали смо тим, бодрили се и радили на сопственим капацитетима. Стајали смо храбро једни уз друге када је било тешко, па и немогуће радити, свесни значаја свог деловања за младе, али и друге актере са којима радимо, пре свега у сегменту промоције и заштите различитих права – радних, социјалних, права у спорту, права на адекватну и правовремену информацију.

Иза нас је преко 50 активности различитог формата са више од 500 учесника из различитих циљних група, а наше поруке допрле су до 150,000 људи из региона. Сада са нестрпљењем очекујемо 2021. годину јер нас од 1. јануара чекају нови изазови и нове победе, а оно што нас мотивише су ваша вера у наш рад, идеје са којима нам учесници прилазе, стално склапање нових партнерстава као потврда препознатости значаја онога што радимо и жеља да младима пружимо још више интересантног и квалитетног садржаја.

Ипак, најпоноснији смо што нам с једне стране константни раст, а с друге стране сви изазови и тешкоће са којима смо се суочили, нису узели оно највредније – емоцију са којом приступамо свакој новој идеји, свакој новој активности. Верујемо у снагу знања и квалитетних информација, али се трудимо да све наше активности зачинимо љубављу, посвећеношћу и професионалношћу, и да то буду вредности и осећања која ћемо пренети и на наше полазнике. За нас ово није само посао. Све је лично и поносно ћемо настојати да задржимо тај осећај у свом дневном пословању.

Уколико вас интересује како видимо годину иза себе, прелистајте наш Годишњи извештај о раду. У међувремену, у сусрет предстојећим празницима, ми вам желимо пуно доброг здравља, осмеха и успеха, а за све остало ћете се побринути сами.

Радујемо се свакој новој активности са вама.

Ваши Александра, Никола, Драгана, Владимир и Вељко