Iz ličnog ugla pred predstojeće praznike: osvrt na 2020. godinu

Razvojni Centar Za Mlade Cestitka

Dragi naši mladi, prijatelji i partneri,

Iza svih nas je teška godina puna izazova, u kojoj je bilo važno najpre sačuvati zdravlje, a potom i u granicama izvodljivog očuvati energiju, ideje i entuzijazam u radnoj sferi. Sa ponosom možemo da kažemo da smo se sa 2020. godinom hrabro uhvatili u koštac, i da nam je godina uzvratila novim mladim aktivistima, partnerima i projektima, pomažući nam da dođemo do jasne vizije našeg daljeg delovanja.

Ostali smo tim, bodrili se i radili na sopstvenim kapacitetima. Stajali smo hrabro jedni uz druge kada je bilo teško, pa i nemoguće raditi, svesni značaja svog delovanja za mlade, ali i druge aktere sa kojima radimo, pre svega u segmentu promocije i zaštite različitih prava – radnih, socijalnih, prava u sportu, prava na adekvatnu i pravovremenu informaciju.

Iza nas je preko 50 aktivnosti različitog formata sa više od 500 učesnika iz različitih ciljnih grupa, a naše poruke doprle su do 150,000 ljudi iz regiona. Sada sa nestrpljenjem očekujemo 2021. godinu jer nas od 1. januara čekaju novi izazovi i nove pobede, a ono što nas motiviše su vaša vera u naš rad, ideje sa kojima nam učesnici prilaze, stalno sklapanje novih partnerstava kao potvrda prepoznatosti značaja onoga što radimo i želja da mladima pružimo još više interesantnog i kvalitetnog sadržaja.

Ipak, najponosniji smo što nam s jedne strane konstantni rast, a s druge strane svi izazovi i teškoće sa kojima smo se suočili, nisu uzeli ono najvrednije – emociju sa kojom pristupamo svakoj novoj ideji, svakoj novoj aktivnosti. Verujemo u snagu znanja i kvalitetnih informacija, ali se trudimo da sve naše aktivnosti začinimo ljubavlju, posvećenošću i profesionalnošću, i da to budu vrednosti i osećanja koja ćemo preneti i na naše polaznike. Za nas ovo nije samo posao. Sve je lično i ponosno ćemo nastojati da zadržimo taj osećaj u svom dnevnom poslovanju.

Ukoliko vas interesuje kako vidimo godinu iza sebe, prelistajte naš Godišnji izveštaj o radu. U međuvremenu, u susret predstojećim praznicima, mi vam želimo puno dobrog zdravlja, osmeha i uspeha, a za sve ostalo ćete se pobrinuti sami.

Radujemo se svakoj novoj aktivnosti sa vama.

Vaši Aleksandra, Nikola, Dragana, Vladimir i Veljko