Аранђеловац постаје „Град животних шампиона“

Arandjelovac Zivotni Sampioni Razvojni Centar Za Mlade

Након што је изнедрио олимпијску шампионку у каратеу, Аранђеловац ће од октобра 2021. до јануара 2022. израсти и у „Град животних шампиона“, кроз истоимени пројекат усмерен ка креирању бољег друштва кроз рад са тренерима, децом и младима у спорту. Жеља нам је да из спортског окружења почнемо са неговањем позитивних животних вредности, како би се исто понашање пренело на свакодневни живот деце и младих.

Стога прва фаза пројекта подразумева оснаживање спортских тренера из Аранђеловца да делују као едукатори о људским правима, стављајући фокус на њихову образовно-педагошку улогу. Стечено знање преносиће на младе кроз свакодневне тренинге, али и кроз јавне часове у најпопуларнијим спортовима, као и током спортско-едукативног кампа ширег обима током кога ће се млади бавити спортом, али и дружити и стицати нова знања и вештине.

Намера је да активности обухвате и до 1.500 малишана који ће учити о људским правима на интересантан, њима примерен начин, управо стављањем спорта у шири друштвени контекст и коришћењем спортских активности за информисање, едукацију и усмеравање деце и младих.

Поред редовних састанака са тренерима, пројекат ће обухватити и динамичну медијску кампању како би што више људи било упознато са активностима и значајем концепта животних шампиона, не само у Аранђеловцу, већ и шире.

Пројекат „Аранђеловац – град животних шампиона“ спроводи Развојни центар за младе у партнерству са спортским актерима града Аранђеловца, а уз подршку Европске омладинске фондације Савета Европе.

Илустрација: Kids vector created by brgfx – www.freepik.com