Позив за учеснике/це: Активни млади – корак ка заједничким променама

Active Youth Ilu

Млади људи морају имати прилику да воде промене у оквиру својих локалних заједница. Такође, морају да разумеју и штите своја људска и грађанска права, као и да преузимају водеће улоге у животу заједнице, јер ће им то омогућити да сами кроје животну средину према сопственим потребама. АКТИВИЗАМ МЛАДИХ је главни концепт заговарања за промене које желимо да видимо. Веома је важно да креативност, инспирација и активно учешће младих у свим аспектима живота обликују заједницу и свет у складу са жељеним стандардима и потребама.

Ако желимо да оснажимо промене у нашим заједницама и обликујемо нашу средину набоље, морамо да стимулишемо активизам младих „на лицу места“. Морамо створити иновативне методе које ће повратити енергију и креативност младих у наш свакодневни живот.

Ко? Организације из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Словачке спроводе иницијативу Активни млади – корак ка заједничким променама.

Шта? Обука која ће учесницима/цама помоћи да обнове и оснаже стварни активизам младих и прилагоде га тренутним околностима и постигнућима.

За кога? Младе људе узраста од 24 до 35 година (са могућим изузецима) који су способни да се изразе на енглеском језику и долазе из: Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Косова*, Македоније, Албаније, Грчке, Словачке и Чешке. Поред тога, требало би да сте:

  • ангажован/а и активан/на омладински радник/ца, већ упознат/а са основама активног учешћа младих и његових различитих облика, и свестан/на његовог значаја за опште благостање младих,
  • поседујете искуство у вршњачкој едукацији, делујући као вршњачки едукатор/ка са различитим групама младих људи,
  • подржани од стране омладинске организације/структуре (локална канцеларија за младе, информативни центар за младе, омладински савет) коју представљате за спровођење активности током и након завршетка пројекта,
  • мотивисани да учите, као и да се повезујете са другим учесницима обуке и шире, у локалној заједници коју представљате.

Где? Београд, Србија

Када? 6 – 10. јун 2018.

Трошкови? Организатори ће покрити све трошкове смештаја и исхране (пун пансион и смештај у двокреветним собама). Организатори ће обезбедити рефундацију трошкова путовања, позивајући учеснике/це да пронађу најекономичнији начин превоза, уз претходну сагласност организатора приликом одабира начина путовања.

Како се пријавити? Ако сте заинтересовани за ову иницијативу и обуку можете прочитати више о томе на линку на ком такође можете и да аплицирате за учешће. Рок за пријаву је до 21. маја 2018.

Пројекат подржава Европска омладинска фондација Савета Европе.

Да ли имате питања? Пошаљите нам емаил на active.youth2018@gmail.com.