Лансиран отворен позив за вршњачке едукаторе на пројекту „Са Општином на ТИ“

Sa Opstinom Na TI Raska Poziv

Развојни центар за младе и Општина Рашка лансирали су отворени позив за будуће вршњачке едукаторе у оквиру пројекта „Са Општином на ТИ“, а заинтересовани млади пријаве ће моћи да шаљу до понедељка, 7. октобра.

Млади узраста 18-27 година, пријавите се и учествујте у пројекту чија је тема приближавање рада локалне самоуправе младим људима (узраста 14-18 година), како би благовремено увидели сопствену улогу и значај у локалним процесима од значаја за заједницу, али и научили како да заступају своје идеје и ставове пред доносиоцима одлука. Реализација пројекта траје до јануара 2020. године.

Пројекат обухвата обуку за будуће вршњачке едукаторе узраста до 27 година  – младе заинтересоване за омладински активизам и учешће у процесима доношења одлука; осмишљавање и спровођење локалне кампање, реализацију јавних часова и заједнички рад на изради публикације, чији ће коаутори бити управо млади обучени за бављење овом темом из општине Рашка.

Пројекат је финансијски подржан од стране Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Републици Србији, а подршку за реализацију истог пружила је и Општина Рашка, која ће бити партнерски укључена у све фазе пројекта.

Детаљније о самом пројекту и лансираном отвореном позиву прочитајте на следећем линку, а овде се можете пријавити за учешће на тренингу.