Заједно ка новим активностима за чланове и чланице Синдиката УПОЗ

Razvojni Centar Za Mlade UPOZ 1

Александра Кнежевић, програмска директорка Развојног центра за младе и Трпе Деаноски, председник македонског Синдиката УПОЗ, након првог двогодишњег периода у спровођењу Протокола о сарадњи две стране, исказали су жељу да сарадњу наставе, па и подигну на виши ниво, потврђујући исту потписима на новом двогодишњем документу.

Поред наставка интензивног рада на јачању секције младих, у наредном периоду више напора биће уложено у међународну сарадњу, те јачање синдикалних капацитета за деловање на међународној сцени, као и оснаживање секције жена, имајући у виду да млади и жене представљају осетљиве, а опет изузетно значајне категорије унутар синдиката.

Две стране већ су покренуле низ заједничких активности, те у наредном периоду чекају исход два припремљена пројекта која би се током 2023. године реализовала из европских фондова, а како сарадња подразумева и подизање капацитета чланова/ица Синдиката, планирано је да група заинтересованих активиста/киња до краја лета и сама прође обуку за израду пројеката и управљање пројектним циклусом, како би директно допринели унапређењу рада Синдиката.

Мимо свега најављеног, две стране припремиће за октобар и пројекат за регионално повезивање синдикалних структура, те одржати заједничко акционо планирање за 2023. годину, које је уједно и прилика да се размотре сви предлози и иницијативе добијени од самих чланова синдиката.

“Синдикати пред собом имају непрегледно поље могућности јер су регистровани као удружења грађана, а оно што их издваја су масовност и развојени систем комуникације са чланством. Због свега овога, представљају једну од најзначајнијих карика у мењању друштва на боље и већем залагању за поштовање људских права, са посебним фокусом на радним правима. Имајући у виду друштвени значај синдиката, посебно смо поносни што и сами можемо да дамо допринос њиховом јачању, а самим тим и утицају у друштву”, изјавила је након потписивања Александра Кнежевић.