Sklopljena nova regionalna partnerstva za dalji razvoj lokalnog sporta

Razvojni Centar Za Mlade Kanton Sarajevo Sport Projekat Erasmus 1

U nameri da uspostavi inicijalne kontakte i dogovori dalje korake za novo regionalno partnerstvo u pripremi i podnošenju projekta na ERASMUS+ otvorenom pozivu u oblasti sporta, delegacija koju su činili predstavnici Razvojnog centra za mlade iz Beograda i Sindikalno edukativnog centra iz Banjaluke posetila je danas relevantne strukture u Sarajevu.

Nakon razgovora i predstavljanja ideje predstavnicima gradske uprave i Sportskog saveza Subotice, koncept je podeljen i generalnim sekretarom Sportskog saveza Kantona Sarajevo, Elvedinom Moralićem, a naredne nedelje sa njim će biti upoznat i ministar kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo, Samir Avdić.

Prilikom sastanka utvrđen je zajednički interes za saradnju i dogovorene su dalje aktivnosti na pripremi aplikacije usmerene ka jačanju kapaciteta lokalnih klubova uključenih zemalja za intenzivnije učešće u programu Evropske unije u oblasti sporta, ali i na pozivima u okviru drugih dostupnih međunarodnih fondova.

“Sport je mnogo više od fizičke aktivnosti – faktor je koji povezuje, uklanja razlike, podstiče ono najbolje u ljudima i neguje principe fer pleja, jedinstva i solidarnosti. Sport je platforma za stvaranje istinskih životnih šampiona, a taj koncept smo razvili i zajednički negujemo poslednje 3 godine, za početak – kroz fudbal. Ipak, kako su to vrednosti na kojima treba da počivaju sve sportske discipline i sa kojima treba da se upoznaju svi sportisti od najranijeg doba, jasno je da naš konzorcijum ne može da deluje sam. Otud i ideja za novi projekat – da pokrenemo snažan sportski pokret i ojačamo kapacitete lokalnih klubova da i sami pored sportskih neguju i socijalni pristup sportu i priključe se rastućoj porodici životnih šampiona”, izjavila je na kraju dana Aleksandra Knežević, programska direktorka Razvojnog centra za mlade.

Delegaciju su prilikom posete činili i Božo Marić, predsednik Sindikalno edukativnog centra, te Dragana Radošević i Sanjin Mešić, članovi projektnog tima.