Склопљена нова регионална партнерства за даљи развој локалног спорта

Razvojni Centar Za Mlade Kanton Sarajevo Sport Projekat Erasmus 1

У намери да успостави иницијалне контакте и договори даље кораке за ново регионално партнерство у припреми и подношењу пројекта на ЕРАСМУС+ отвореном позиву у области спорта, делегација коју су чинили представници Развојног центра за младе из Београда и Синдикално едукативног центра из Бањалуке посетила је данас релевантне структуре у Сарајеву.

Након разговора и представљања идеје представницима градске управе и Спортског савеза Суботице, концепт је подељен и генералним секретаром Спортског савеза Кантона Сарајево, Елведином Моралићем, а наредне недеље са њим ће бити упознат и министар културе и спорта у Влади Кантона Сарајево, Самир Авдић.

Приликом састанка утврђен је заједнички интерес за сарадњу и договорене су даље активности на припреми апликације усмерене ка јачању капацитета локалних клубова укључених земаља за интензивније учешће у програму Европске уније у области спорта, али и на позивима у оквиру других доступних међународних фондова.

“Спорт је много више од физичке активности – фактор је који повезује, уклања разлике, подстиче оно најбоље у људима и негује принципе фер плеја, јединства и солидарности. Спорт је платформа за стварање истинских животних шампиона, а тај концепт смо развили и заједнички негујемо последње 3 године, за почетак – кроз фудбал. Ипак, како су то вредности на којима треба да почивају све спортске дисциплине и са којима треба да се упознају сви спортисти од најранијег доба, јасно је да наш конзорцијум не може да делује сам. Отуд и идеја за нови пројекат – да покренемо снажан спортски покрет и ојачамо капацитете локалних клубова да и сами поред спортских негују и социјални приступ спорту и прикључе се растућој породици животних шампиона”, изјавила је на крају дана Александра Кнежевић, програмска директорка Развојног центра за младе.

Делегацију су приликом посете чинили и Божо Марић, председник Синдикално едукативног центра, те Драгана Радошевић и Сањин Мешић, чланови пројектног тима.