Porodica životnih šampiona bogatija za još jednog člana

IMG 7826

Sa ponosom ističemo da je koncept “Stvaramo životne šampione” nastavio da se širi na evropskom tlu, te da je nakon 20 uključenih partnera iz 10 zemalja, prepoznat i od strane jednog od najstarijih grčkih fudbalskih klubova, koji je deo druge najveće profesionalne fudbalske lige Grčke – FK Iraklis. Time naša porodica nastavlja da se razvija, ovoga puta u plavo-belim bojama.

Ukazujemo da je FK Iraklis osnovan davne 1908. godine, što ga čini jednim od najstarijih fudbalskih klubova Grčke, pa otuda i nadimak Ghireos (u prevodu sa Grčkog – stariji). Jedan je od osnivača grčke fudbalske federacije, kao i deo Sportskog društva Iraklis Solun.

Potpisivanjem Sporazuma o saradnji o zajedničkom delovanju u oblasti sporta započeto je partnerstavo između Razvojnog centra za mlade, kao koordinatora koncepta i fudbalskog kluba Iraklis, a poseban segment posvećen je uključivanju trenera i mališana ovog kluba u celokupan koncept.

“Važno nam je da se koncept razvija i širi, te da na taj način što veći broj ljudi shvati važnost ovog projekta. Za samo 3 godine, od lokalne inicijative koncept je narastao do toga da obuhvata 3 sektora i 20 partnera iz 10 evropskih zemalja (Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija, Turska, Grčka, Bugarska, Portugal i Norveška) sa tendencijom konstantnog rasta (u poslednjih mesec dana pridružio nam se i ŽFK Olimpija Ljubljana iz Slovenije), kako bismo zajednički doprineli promociji obrazovanja u sportu/kroz sport. Kroz različite sportsko-edukativne aktivnosti uspeli smo da uključimo više od 2,000 dece i mladih i preko 50 fudbalskih trenera. Ponosni smo što sa velikim klubom poput Iraklisa delimo iste vrednosti i principe, i što ćemo u budućnosti zajednički stvarati lepše okruženje za sve mališane i mališanke”, izjavila je Aleksandra Knežević, koordinatorka projekta kroz svoje video uključenje.

Predstavnici FK Iraklis u narednom periodu biće uključeni u sve aktivnosti u sklopu projekta, počev već od treninga za trenere koji se od 18. do 21. aprila održava upravo u njihovom gradu – Solunu, uz učešće 40 fudbalskih trenera mlađih kategorija iz svih uključenih klubova.
Koncept “Stvaramo životne šampione” se razvija uz podršku Evropske komisije kroz ERASMUS+ program u oblasti sporta i UEFA fondacije za decu, a deo partnerstva su akteri iz sportskog, obrazovnog i omladinskog sektora, sada već iz 11 zemalja.