Породица животних шампиона богатија за још једног члана

IMG 7826

Са поносом истичемо да је концепт “Стварамо животне шампионе” наставио да се шири на европском тлу, те да је након 20 укључених партнера из 10 земаља, препознат и од стране једног од најстаријих грчких фудбалских клубова, који је део друге највеће професионалне фудбалске лиге Грчке – ФК Ираклис. Тиме наша породица наставља да се развија, овога пута у плаво-белим бојама.

Указујемо да је ФК Ираклис основан давне 1908. године, што га чини једним од најстаријих фудбалских клубова Грчке, па отуда и надимак Гхиреос (у преводу са Грчког – старији). Један је од оснивача грчке фудбалске федерације, као и део Спортског друштва Ираклис Солун.

Потписивањем Споразума о сарадњи о заједничком деловању у области спорта започето је партнерставо између Развојног центра за младе, као координатора концепта и фудбалског клуба Ираклис, а посебан сегмент посвећен је укључивању тренера и малишана овог клуба у целокупан концепт.

“Важно нам је да се концепт развија и шири, те да на тај начин што већи број људи схвати важност овог пројекта. За само 3 године, од локалне иницијативе концепт је нарастао до тога да обухвата 3 сектора и 20 партнера из 10 европских земаља (Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Хрватска, Македонија, Турска, Грчка, Бугарска, Португал и Норвешка) са тенденцијом константног раста (у последњих месец дана придружио нам се и ЖФК Олимпија Љубљана из Словеније), како бисмо заједнички допринели промоцији образовања у спорту/кроз спорт. Кроз различите спортско-едукативне активности успели смо да укључимо више од 2,000 деце и младих и преко 50 фудбалских тренера. Поносни смо што са великим клубом попут Ираклиса делимо исте вредности и принципе, и што ћемо у будућности заједнички стварати лепше окружење за све малишане и малишанке”, изјавила је Александра Кнежевић, координаторка пројекта кроз своје видео укључење.

Представници ФК Ираклис у наредном периоду биће укључени у све активности у склопу пројекта, почев већ од тренинга за тренере који се од 18. до 21. априла одржава управо у њиховом граду – Солуну, уз учешће 40 фудбалских тренера млађих категорија из свих укључених клубова.
Концепт “Стварамо животне шампионе” се развија уз подршку Европске комисије кроз ЕРАСМУС+ програм у области спорта и УЕФА фондације за децу, а део партнерства су актери из спортског, образовног и омладинског сектора, сада већ из 11 земаља.