Оснажени и подмлађени у сусрет 2023. години

Rcm Ilu

Развојни центар за младе организовао је своје редовно годишње акционо планирање у жељи да анализира резултате из 2022. године, те заједнички припреми план деловања за наредни период.

Констатовано је да је 2022. једна од најуспешнијих у досадашњем раду Удружења, како кроз ефекте реализованих активности, тако и кроз број припремљених и одобрених пројектних идеја, при чему су присутни посебно задовољство исказали приступању породици УЕФА фондације за децу.

Поред текућих активности и пројеката мањег обима, 2022. годину обележио је партнерски ангажман на пројекту EMBRACE чији је координатор удружење Уједињена друштва Балкана из Грчке; даљи рад са секцијама младих и жена синдиката из региона; програм обуке за подизање капацитета различитих структура за припрему пројеката и управљање пројектним циклусом, али пре свега даљи рад на развоју концепта Животних шампиона, који ће у своје редове од 2023. године примити и Животне шампионке.

Крај године обележиле су изузетно позитивне вести, кроз информације о 4 одобрена гранта – један од стране УЕФА фондације за децу, један од стране Европске омладинске фондације Савета Европе и преостала два од стране Европске комисије кроз различите линије у оквиру ЕРАСМУС+ програма. С тим у вези, састанак је посвећен детаљном планирању наведених активности, али и иницијалним припремама за нове пројектне апликације, чије се подношење очекује током марта 2023.

“Година за нама је била сјајна, али истински напредак тек очекујемо у 2023. када почну да се реализују сви добијени пројекти, а пре свега ови везани за даљи развој концепта животних шампиона, јер имају за циљ да допру до хиљада малишана, тренера и родитеља са читавог Балкана, па и шире. Чека нас покретање процедура за акредитацију Удружења у оквиру ФИФА фондације, али и учешће у изради нових пројектних предлога у спротском пољу. Ипак, уз све ово што су свакако лепе вести, лично ме посебно радује чињеница да смо се током 2022. и подмладили, те у тиму имамо 3 нове особе различитих знања и вештина које ће значајно утицати на унапређење квалитета нашег рада са младима”, изјавила је на крају састанка програмска директорка Развојног центра за младе, Александра Кнежевић.

У новој 2023. Удружење ће најпре 22. јануара обележити свој 9. рођендан под слоганом ”У ишчекивању 9 великих резултата за 2023”, а потом и званично лансирати наставак пројекта “Стварамо животне шампионе” подржаног од стране ЕРАСМУС+ програма и УЕФА фондације за децу 27. јануара у Београду. Више информација следи.