Млади едукатор из Синдиката УПОЗ Северне Македонија одржао радионицу за колеге

Radionica Upoz 1

26. августа Мартин Антевски, члан Омладинске секције Синдиката УПОЗ одржао је радионицу у оквиру Ерасмус+ пројекта „Права у раду, рад на правима“, уз учешће младих чланова Синдикалне организације Јавног тужилаштва Северне Македоније.

На овој радионици, учесници су упознати са основном сврхом деловања синдиката и начином функционисања истог, како би најпре стекли праву слику о улози синдиката у промоцији и заштити права младих радника. Поред тога, Мартин Антевски представио је резултате националне анкете спроведене у оквиру пројекта „Да ли сте упознати са својим радним правима“, која је реализована на узорку од преко 200 младих државних службеника.

Током радионице, присутни су дискутовали о конкретним примерима кршења права из радног односа младих запослених у јавним тужилаштвима, новим изменама закона које утичу на запослене у јавним тужилаштвима, али и даљим активностима синдикалне организације у оквиру представљеног пројекта.

Циљ је да се у наредном периоду повећа видљивост Омладинске секције Синдиката како би се допрло до младих радника и исти охрабрили да се придруже стварању бољих услова за рад младих, али и свих њихових колега из радног окружења.