Mladi aktivisti RCM na završnoj konferenciji u Vijetnamu

Embrace Vietnam Final Conf 01

Završna konferencija projekta “Ekološka mobilnost podizanjem svesti o promeni naše Zemlje – ZAGRLJAJ” (Environmental Mobility By Raising Awareness on Changing our Earth – EMBRACE) održava se u periodu 8-11. februar u Ho Ši Minu (bivši Sajgon, Vijetnam), okupljajući predstavnike partnerskih organizacija kako bi zajednički analizirali realizovane aktivnosti i napravili planove za budućnost.

Mladi aktivisti Razvojnog centra za mlade, Katarina Eger i Veljko Avramović tom prilikom partnerima iz Grčke, Indije, Perua, Vijetnama, Franuske i Italije predstavili su promo video projekta i publikaciju, čijom su izradom koordinirali.

„Kao što smo već najavili na našem sajtu, spremali smo se da aktivnosti i radionice koje smo uspešno odradili u Beogradu i Raški, kao i promo video projekta predstavimo na završnoj konferenciji. Partneri su izrazili zadovoljstvo i gromoglasni aplauz je ispratio sam kraj videa, što daje dodatni vetar u leđa za Katarinin i moj dodatni angažman“, izjavio je Veljko Avramović.

EMBRACE priča se kroz godinu dana proširila na mnogo mladih ljudi koji su spremni da promene nešto u svojoj sredini, da pokrenu svoje vršnjake, čak i starije od sebe, stavljajući fokus na zelene politike, razvoj ekološke svesti i brigu o čistoj i održivoj planeti. Čuvati planetu je veoma važno, ali na pravi način i kroz sinhronizovane akcije, a tu je i EMBRACE da na osnovu razmenjenih iskustava pokaže put i pravac novim generacijama koje žele da se bave ekološkim temama.

Projekat EMBRACE se realizuje u okviru Erasmus+ programa Evropske unije i okuplja organizacije iz Srbije, Grčke, Indije, Vijetnama, Perua, Francuske i Italije, sa fokusom na podizanju ekološke svesti mladih o značaju zaštite životne sredine i održivosti planete Zemlje.