Млади активисти РЦМ на завршној конференцији у Вијетнаму

Embrace Vietnam Final Conf 01

Завршна конференција пројекта “Еколошка мобилност подизањем свести о промени наше Земље – ЗАГРЉАЈ” (Environmental Mobility By Raising Awareness on Changing our Earth – EMBRACE) одржава се у периоду 8-11. фебруар у Хо Ши Мину (бивши Сајгон, Вијетнам), окупљајући представнике партнерских организација како би заједнички анализирали реализоване активности и направили планове за будућност.

Млади активисти Развојног центра за младе, Катарина Егер и Вељко Аврамовић том приликом партнерима из Грчке, Индије, Перуа, Вијетнама, Франуске и Италије представили су промо видео пројекта и публикацију, чијом су израдом координирали.

„Као што смо већ најавили на нашем сајту, спремали смо се да активности и радионице које смо успешно одрадили у Београду и Рашки, као и промо видео пројекта представимо на завршној конференцији. Партнери су изразили задовољство и громогласни аплауз је испратио сам крај видеа, што даје додатни ветар у леђа за Катаринин и мој додатни ангажман“, изјавио је Вељко Аврамовић.

EMBRACE прича се кроз годину дана проширила на много младих људи који су спремни да промене нешто у својој средини, да покрену своје вршњаке, чак и старије од себе, стављајући фокус на зелене политике, развој еколошке свести и бригу о чистој и одрживој планети. Чувати планету је веома важно, али на прави начин и кроз синхронизоване акције, а ту је и ЕМБРАЦЕ да на основу размењених искустава покаже пут и правац новим генерацијама које желе да се баве еколошким темама.

Пројекат EMBRACE се реализује у оквиру Ерасмус+ програма Европске уније и окупља организације из Србије, Грчке, Индије, Вијетнама, Перуа, Француске и Италије, са фокусом на подизању еколошке свести младих о значају заштите животне средине и одрживости планете Земље.