Заједнички за децу и младе у боксу – корак ка новим пројектима у спортском пољу

Razvojni Centar Za Mlade Sporazum Bokserski Savez Srbije Saradnja 1

Од данас је наша разграната мрежа партнера богатија за још једног члана – потписан је Споразум о сарадњи са Боксерским савезом Србије, којим су Никола Соврлић и Ненад Боровчанин, председници партнерских организација потврдили свој интерес за даљи заједнички рад.

Заједничке активности огледаће се пре свега у размени знања и искустава, те припреми пројектних предлога за регионалне и међународне донаторе са фокусом на могућностима за додатну едукацију тренера и организацију већег броја кампова за децу и младе, као и стварању прилика за неформално образовање и даљи лични и друштвени развој младих боксера/ки.

“Бокс је племенита вештина која подстиче фер плеј и солидарност, уједно доступна најширим категоријама деце и младих, и стога желимо да дамо допринос да се управо кроз ову спортску дисциплину даље јача педагошка и образовна улога спорта на којој инсистирамо, те да се бокс користи као платформа за даљу промоцију појмова попут толеранције, недискриминације, родне равноправности, како међу младима, тако и у целокупној заједници, имајући у виду све већу популарност бокса”, изјавио је приликом потписивања Никола Соврлић.

Ненад Боровчанин додао је да “развој бокса у Србији иде узлазним трендом, те да је све више клубова који се оснивају и у мањим местима, као и деце и младих који се прикључују тренингу. Тај позитивни моментум посебно је значајан пред организацију Светског првенства у боксу чији ће домаћи следеће године бити управо Србија. Додатно, Боксерски савез Србије у циљу промоције позитивних вредности склапа различита партнерства, попут оног са Београдским драмским позориштем или Факултетом за спорт и физичку културу, и с тим у вези данашњи споразум видимо као нову прилику за развој младих боксера и боксерки”.

Партнери су развијали план деловање и интензивно радили на припреми првог заједничког предлога који је средином јануара поднет међународном донатору на разматрање, као увод за даље заједничке активности на изради апликације за ЕРАСМУС+ пројекат у области спорта.