Učesnici projekta „Održiva udruženja za jaku zajednicu“ u procesu deljenja znanja sa kolegama iz udruženja

Razvojni Centar Za Mlade Projekat Obuka Radionice 2

Učesnici projekta „Održiva udruženja za jaku zajednicu“ započeli su proces nesebičnog deljenja znanja stečenog na inicijalnoj obuci sa kolegama iz svojih udruženja tokom sesija koje su organizovane upravo zbog transfera praktičnih informacija i korisnih saveta. Kako se vodi udruženje, kako oblikovati ideju, kako se piše projekat, kako se odobreni projekat vodi – o ovome, ali i nizu drugih tema o kojima su i sami učili tokom prethodnih meseci, sada je bilo reči sa drugim članovima udruženja iz kojih dolaze.

Projektni tim sve vreme je bio uz učesnike i učesnice pružajući tako mentorsku i moralnu podršku, a informativnim sesijama do sada je prisustvovalo više od 30 članova iz 6 udruženja uključenih u projekat “Održiva udruženja za jaku zajednicu”. Prenos znanja i informacija se nastavlja, budući da smo sada na polovini puta, te nam u narednom periodu sleduju nova okupljanja, kako uživo, tako i u onlajn prostoru, shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Zahvaljujući ovim info-sesijama, benefite neće osetiti samo uključena udruženja i njihovi članovi, nego i celokupna lokalna zajednica. Svi članovi i članice odabranih udruženja koji su od starta uključeni u projekat, kao i oni kojima je znanje preneto zahvaljujući uvedenom konceptu prenosa znanja, nastaviće zajednički da rade na predlozima projektnih ideja koji će biti poslati različitim donatorima. Takođe, zajednički će raditi na održivosti i unapređenju kvaliteta rada svojih udruženja, samim tim otvarajući nove mogućnosti da građanima i građankama ponude kvalitetne i različite sadržaje.

Nakon što se info sesije realizuju u svim uključenim udruženjima, naredna faza projekta je uobličavanje projektnih ideja uz mentorski rad, da bi iste potom bile predstavljene na Sajmu projektnih ideja u julu. Kako će ovaj skup predstavljati veliko finale kompleksnog procesa, pratite nas za više informacija jer nam slede uzbudljivo proleće i leto.

Projekat „Održiva udruženja za jaku zajednicu“ sprovodi Razvojni centar za mlade u partnerstvu sa Dečjim savezom Opštine Raška. Inicijativa je deo šireg projekta „Platforma za odgovorno upravljanje javnim finansijama“, koji sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), a finansira Vlada Švedske.