Учесници пројекта „Одржива удружења за јаку заједницу“ у процесу дељења знања са колегама из удружења

Razvojni Centar Za Mlade Projekat Obuka Radionice 2

Учесници пројекта „Одржива удружења за јаку заједницу“ започели су процес несебичног дељења знања стеченог на иницијалној обуци са колегама из својих удружења током сесија које су организоване управо због трансфера практичних информација и корисних савета. Како се води удружење, како обликовати идеју, како се пише пројекат, како се одобрени пројекат води – о овоме, али и низу других тема о којима су и сами учили током претходних месеци, сада је било речи са другим члановима удружења из којих долазе.

Пројектни тим све време је био уз учеснике и учеснице пружајући тако менторску и моралну подршку, а информативним сесијама до сада је присуствовало више од 30 чланова из 6 удружења укључених у пројекат “Одржива удружења за јаку заједницу”. Пренос знања и информација се наставља, будући да смо сада на половини пута, те нам у наредном периоду следују нова окупљања, како уживо, тако и у онлајн простору, сходно тренутној епидемиолошкој ситуацији.

Захваљујући овим инфо-сесијама, бенефите неће осетити само укључена удружења и њихови чланови, него и целокупна локална заједница. Сви чланови и чланице одабраних удружења који су од старта укључени у пројекат, као и они којима је знање пренето захваљујући уведеном концепту преноса знања, наставиће заједнички да раде на предлозима пројектних идеја који ће бити послати различитим донаторима. Такође, заједнички ће радити на одрживости и унапређењу квалитета рада својих удружења, самим тим отварајући нове могућности да грађанима и грађанкама понуде квалитетне и различите садржаје.

Након што се инфо сесије реализују у свим укљученим удружењима, наредна фаза пројекта је уобличавање пројектних идеја уз менторски рад, да би исте потом биле представљене на Сајму пројектних идеја у јулу. Како ће овај скуп представљати велико финале комплексног процеса, пратите нас за више информација јер нам следе узбудљиво пролеће и лето.

Пројекат „Одржива удружења за јаку заједницу“ спроводи Развојни центар за младе у партнерству са Дечјим савезом Општине Рашка. Иницијатива је део ширег пројекта „Платформа за одговорно управљање јавним финансијама“, који спроводи Програм Уједињених нација за развој (УНДП), а финансира Влада Шведске.