Stvaramo životne šampione: Podrška od ambasadora Gorana Pandeva pred kamp na Zlatiboru

Razvojni Centar Za Mlade Zivotni Sampioni Goran Pandev 1

Koordinatorka projekta “Stvaramo životne šampione: zajedno za zdraviju i sigurniju zajednicu”, Aleksandra Knežević zajedno sa makedonskim predstavnicama na projektu, Gordanom Cvetkovskom Boševskom i Lenče Aleksovskom, sastala sa u Skoplju sa zvaničnim ambasadorom projekta i kapitenom makedonske fudbalske reprezentacije Goranom Pandevom.

Tom prilikom, ambasador projekta podržao je realizaciju regionalnog kampa za 200 mališana i fudbalskih trenera mlađih kategorija, koji će u periodu 24-27. jun biti održan na Zlatiboru u Srbiji, doprinoseći regionalnom povezivanju, saradnji, zajedničkom učenju i druženju. Posebno je pohvalio to što je organizator za sve učesnike uspeo da obezbedi besplatan dolazak, smeštaj, opremu i prateće sportsko-edukativno-zabavne sadržaje, svestan da nisu uvek sva deca u mogućnosti da pohađaju ovu vrstu aktivnosti.

U nastavku, bilo je reči o mogućnostima za dalje širenje prilika za decu i mlade, te je dogovorena saradnja sa Akademijom Pandev, sa idejom da se zajednički aplicira ka dostupnim evropskim i međunarodnim fondovima orijentisanim ka podršci učešću mladih u sportu, kao i edukaciji u sportu i kroz sport.

“Naša je obaveza da sport učinimo dostupnim za sve, a ujedno i da kontinuirano jačamo njegovu edukativnu i pedagošku ulogu”, saglasili su se tokom razgovora Goran Pandev i Aleksandra Knežević.

Predstavnice projekta poželele su mnogo sreće kako Pandevu, tako i celokupnoj reprezentaciji Makedonije na predstojećem Evropskom prvenstvu, uz nadu da će igra iste doneti mnogo radosti celom regionu, čija će podrška biti nepodeljena tokom svih mečeva u narednom periodu.

Ambasador projekta mališanima na kampu uputio je i posebnu poruku.

 

Projekat “Zajedno za zdraviju i sigurniju zajednicu” realizuje se kroz ERASMUS+ program Evropske unije u oblasti sporta. Koordinator je Razvojni centar za mlade iz Beograda, a konzorcijum okuplja partnere iz omladinskog, obrazovnog i sportskog sektora iz Srbije, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Turske.