Заједнички и у новој години – за нове пројекте са поузданим партнерима

Usb Rcm Dec 2022 01

Вељко Аврамовић представља Развојни центар за младе на првом међународном састанку који са циљем умрежавања и заједничког развоја пројектних идеја организује наш дугогодишни партнер, удружење Уједињена друштва Балкана (УСБ) у Солуну, 6-10. децембра.

Уз подршку Европске комисије, УСБ је окупио скоро 20 европских организација која се баве различитим областима у оквиру ЕУ програма, а све са циљем успостављања и интензивирања сарадње, размене пројектних идеја и припреме за заједничко подношење истих током 2023. године.

Кроз динамичне презентације и рад у групама, учесници су у прилици да представе своје планове и нађу потенцијалне партнере за даљи рад на развоју идеја, те састанак треба да омогући искусним омладинским активистима да добију од колега повратно мишљење о идејама којима желе да се баве, као и нову перспективу сагледавања исте, те доведу до удруживања снага и изградње партнерстава за будућност.

“Састанак је довео до умрежавања и размене идеја, али оно што је много важније је да је довео и до размене искустава и корисних информација о свим доступним фондовима и могућностима за добијање подршке за изнете идеје. Такође, осим што планирамо да наставимо да развијамо партнерство са организацијом домаћином, кроз динамичне разговоре су се отвориле још неке интересантне прилике за сарадњу о којима ћемо детаљније разговарати на акционом планирању Развојног центра за младе за 2023. годину”, поручио је из Солуна Вељко Аврамовић.

Током састанка, Вељко је присутнима изложио концепт Животних шампионки, тј. увођење теме родне равноправности у едукацију кроз спорт/у спорту, са фокусом на промовисању женског спорта и јачању положаја девојчица и девојака у фудбалу, као најмасовнијој спортској дисциплини. Пројектна идеја биће припремљена за нови ЕРАСМУС+ позив у области спорта, до марта 2023. године.