Spremni smo za novu generaciju „životnih šampiona“

Razvojni Centar Za Mlade Zivotni Sampioni Kamp 1

Sve je spremno za novu generaciju „životnih šampiona“. Istoimeni sportsko-edukativni kamp biće održan od 3. do 6. oktobra na Paliću, gde će se okupiti 120 fudbalera  mlađih kategorija iz regiona i njihovih 20 trenera uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Organizator Razvojni centar za mlade pobrinuo se da uprkos izazovnoj situaciji usled pandemije održi obećanje i ugosti mališane iz beogradskog Grafičara, dobojske Sloge, sarajevskog Željezničara, Maribora, Gorice i bitoljskog Pelistera. Stoga je broj učesnika smanjen u odnosu na okupljanje istog formata u junu na Zlatiboru, a svi učesnici će pre početka biti testirani na KOVID-19 bez obzira na uzrast, u cilju stvaranja bezbednog okruženja, kako za druženje, tako i za učenje i treniranje.

Kampovi su dodatna aktivnost u okviru projekta „Zajedno za zdraviju i sigurniju zajednicu“ podržanog od strane Erasmus+ programa Evropske unije. Cilj je da doprinesu ne samo sticanju novih znanja i podsticanju regionalne saradnje, solidarnosti i fer pleja, već i da kao besplatne aktivnosti omoguće da ih pohađaju svi aktivni i zainteresovani mališani.

Koordinator projekta je Razvojni centar za mlade iz Beograda, a konzorcijum okuplja partnere iz omladinskog, obrazovnog i sportskog sektora iz Srbije, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Turske. Medijski partner na projektu je TV Arena sport.

Održavanje II regionalnog kampa podržali su i brojni istaknuti fudbaleri iz regiona.