Спремни смо за нову генерацију „животних шампиона“

Razvojni Centar Za Mlade Zivotni Sampioni Kamp 1

Све је спремно за нову генерацију „животних шампиона“. Истоимени спортско-едукативни камп биће одржан од 3. до 6. октобра на Палићу, где ће се окупити 120 фудбалера  млађих категорија из региона и њихових 20 тренера уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Организатор Развојни центар за младе побринуо се да упркос изазовној ситуацији услед пандемије одржи обећање и угости малишане из београдског Графичара, добојске Слоге, сарајевског Жељезничара, Марибора, Горице и битољског Пелистера. Стога је број учесника смањен у односу на окупљање истог формата у јуну на Златибору, а сви учесници ће пре почетка бити тестирани на КОВИД-19 без обзира на узраст, у циљу стварања безбедног окружења, како за дружење, тако и за учење и тренирање.

Кампови су додатна активност у оквиру пројекта „Заједно за здравију и сигурнију заједницу“ подржаног од стране Ерасмус+ програма Европске уније. Циљ је да допринесу не само стицању нових знања и подстицању регионалне сарадње, солидарности и фер плеја, већ и да као бесплатне активности омогуће да их похађају сви активни и заинтересовани малишани.

Координатор пројекта је Развојни центар за младе из Београда, а конзорцијум окупља партнере из омладинског, образовног и спортског сектора из Србије, Северне Македоније, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине и Турске. Медијски партнер на пројекту је ТВ Арена спорт.

Одржавање II регионалног кампа подржали су и бројни истакнути фудбалери из региона.

Немања Матић, прослављени српски фудбалер и играч Манчестер јунајтеда

Лоис Диони, фудбалер Црвене звезде

Луис Ибањез, фудбалер Графичара

Јуниор Мартинсон Нунгуали, репрезентативац Габона и првотимац Горице

Александар Јовичић, репрезентативац БиХ и првотимац Горице

Ел Фарду Бен, репрезентативац Коморских Острва и фудбалер Црвене звезде

Наташа Андонова, капитенка женске фудбалске репрезентације Северне Македоније и фудбалерка Левантеа