Nastavljamo saradnju sa kampom GALE7

IMG 8774

Predstavnici Razvojnog centar za mlade, Veljko Avramović i Anastasija Nenadović održali su u utorak, 18. juna edukativnu radionicu na kampu GALE7 proslavljenog futsal reprezentativca Dragana Tomića Galeta, a u cilju dalje promocije vrednosti koncepta životnih šampiona. Tema radionice bila je  – Safeguarding, odnosno mere zaštite dece i mladih u sportu, imajući u vidu da su naša dva edukatora u prethodnom periodu uspešno završila kurs UEFA fondacije za decu za zaštitu mladih sportista/kinja.

Radionica je bila fokusirana kako na mališane, tako i na trenere na kampu GALE7. Polaznici kampa su tokom iste imali priliku da se putem video materijala i raznih pitalica i edukativnih igrica upoznaju sa celokupnim procesom zaštite dece i mladih u sportu, te šta su vrednosti za koje se zalaže koncept životnih šampiona, koji insistira da deca i mladi pre svega treba da uživaju u fudbalu i sportu uopšte, učeći i povezujući se kroz isti.

Mališani su aktivno učestvovali u radnom delu i diskusiji, predlažući svojim trenerima ideje kako mogu poboljšati i učiniti treninge još zabavnijim, upravo uvođenjem tema sa interaktivnog predavanja. Njihovi predlozi su dodatno obogatili radionicu, podstičući kreativnost i interakciju među učesnicima, i mlađim i starijim.

Ovo je druga godina zaredom kako Razvojni centar za mlade održava edukativne radionice na kampu GALE7, te je u cilju nastavka uspešne saradnje koordinatorka koncepta životnih šampiona Aleksandra Knežević predložila organizatorima kampa da se naredne godine potpiše memorandum o saradnji, kojim bi se i mališani i treneri sa GALE7 kampa priključili dinamičnim aktivnostima u sklopu koncepta “Stvaramo životne šampione”.