Најављујемо: Ђорђе Давид и “Death Saw bend” на Фестивалу вина у Темишвару

Festival Vina Temisvar 2018 Ilu

Организатори Фестивала вина, град Темишвар и темишварски Центар за културу, са поносом најављују да ће суботње вече, 27. октобра 2018. обележити концерт “Death Saw benda” из Србије.

Концерт ће бити одржан на Тргу победе (Piața Victoriei) с почетком у 20 часова по локалном времену. На програму ће се наћи најслушанији хитови овог бенда, али и других познатих рок бендова из Румуније и Мађарске – ALPHA Team, Stage5 Band, Proconsul, Pragu’ de Sus, Phaser, Pseudonym.

Указујемо да се Фестивал вина одржава од 26. до 28. октобра на Piața Victoriei у самом центру Темишвара, те да ће своје учешће поред музичког програма имати и бројни излагачи вина и винских производа из неколико држава у окружењу. Фестивалски наступ рокенрол бенда Death Saw организован је у склопу пројекта „Путевима Доситеја Обрадовића“ који спроводи Развојни центар за младе из Београда у сарадњи са Савезом Срба у Румунији, а суфинансира га Управа за дијаспору и сарадњу са Србима у региону министарства спољних послова Владе Републике Србије.

Циљ пројекта је јачање веза са развијеном српском заједницом у Темишвару, која у овом тренутку броји преко 7.000 Срба, иначе активних учесника друштвеног живота у Румунији. С тим у вези, и сам концерт заправо представља својеврсну промоцију српске културе, језика и обичаја и одржава се као друга у низу активност у оквиру пројекта “Путевима доситеја Обрадовића”.

Подсећања ради, 8. јула ове године одржана је панел дискусија на тему “Отворено о могућностима српско-румунске сарадње” којој су присуствовали бројни званичници града Темишвара, Савеза Срба у Румунији, Западног универзитета, као и конзул Министарства спољних послова Републике Србије у Румунији Владан Тадић.