Veljko Avramović je rođen 9.4.2000. godine u Prokuplju. Veći deo svog života proveo je u Kuršumliji, a trenutno je na studijama u Beogradu.

Za svojih 20 godina, Veljko je postigao brojne uspehe u različitim oblastima. Dugogodišnji sportista, istaknuti košarkaš Košarkaškog kluba Kuršumlija, imao je priliku da zaigra na mnogim terenima širom Srbije, te je 2018. godine postao nosilac zlatne medalje sa takmičenja u igranju basketa 3×3.

Svoju ljubav prema sportu je 2016. godine ujedinio sa interesovanjem za novinarstvo i od tada je reporter jedne od poznatih sportskih stranica. Kroz svoj rad, imao je priliku da vodi intervjue sa poznatim sportistima poput Stefana Birčevića, Nikole Rebića, Ratka Varde i drugih. Ove godine postao je i UReporter.

Kao omladinski aktivista, Veljko je imao želju da doprinese da se jače čuje glas mladih, te je aplicirao za člana Omladinskog odbora Unicefa, ponosno ističući da je srećan što je postao deo tima i da će dati sve od sebe da mladi imaju bolje sutra. Takođe, Veljko je saradnik Mladih istraživača Srbije.

Gluma za njega predstavlja još jednu veliku ljubav, a svoj talenat iskazao i na scenama širom Evrope. Kao nosilac prve nagrade za najbolju predstavu na festivalu u Lebanu, Veljko ističe da uloga u predstavi „Arsenik i stare čipke“ zauzima posebno mesto u njegovom srcu.

Oktobra 2020. godine Veljko je bio jedan od organizatora značajnog dogadjaja u svom gradu, „Posibiliti sajma“ organizovanog uz pomoć lokalne samouprave grada Kuršumlije i Mladih istraživača Srbije.

Tokom 2019/20. učestvovao je aktivno u 2 projekta Razvojnog centra za mlade – “Sa Opštinom na TI” i “Vanredni rad u vanrednoj situaciji”, izdvajajući se posvećenošću i entuzijazmom, nakon čega postaje aktivni deo projektnog tima.

Prijatelji ga opisuju kao požrtvovanog  i vrednog prijatelja, koji je uvek spreman da pomogne, ujedno ističući da ga doživljavaju kao nekog ko će napraviti značajne promene za sve nas.

Govori engleski jezik i ima osnovno znanje francuskog.