Вељко Аврамовић је рођен 9.4.2000. године у Прокупљу. Већи део свог живота провео је у Куршумлији, а тренутно је на студијама у Београду.

За својих 20 година, Вељко је постигао бројне успехе у различитим областима. Дугогодишњи спортиста, истакнути кошаркаш Кошаркашког клуба Куршумлија, имао је прилику да заигра на многим теренима широм Србије, те је 2018. године постао носилац златне медаље са такмичења у игрању баскета 3×3.

Своју љубав према спорту је 2016. године ујединио са интересовањем за новинарство и од тада је репортер једне од познатих спортских страница. Кроз свој рад, имао је прилику да води интервјуе са познатим спортистима попут Стефана Бирчевића, Николе Ребића, Ратка Варде и других. Ове године постао је и UReporter.

Као омладински активиста, Вељко је имао жељу да допринесе да се јаче чује глас младих, те је аплицирао за члана Омладинског одбора Уницефа, поносно истичући да је срећан што је постао део тима и да ће дати све од себе да млади имају боље сутра. Такође, Вељко је сарадник Младих истраживача Србије.

Глума за њега представља још једну велику љубав, а свој таленат исказао и на сценама широм Европе. Као носилац прве награде за најбољу представу на фестивалу у Лебану, Вељко истиче да улога у представи „Арсеник и старе чипке“ заузима посебно место у његовом срцу.

Октобра 2020. године Вељко је био један од организатора значајног догадјаја у свом граду, „Посибилити сајма“ организованог уз помоћ локалне самоуправе града Куршумлије и Младих истраживача Србије.

Током 2019/20. учествовао је активно у 2 пројекта Развојног центра за младе – “Са Општином на ТИ” и “Ванредни рад у ванредној ситуацији”, издвајајући се посвећеношћу и ентузијазмом, након чега постаје активни део пројектног тима.

Пријатељи га описују као пожртвованог  и вредног пријатеља, који је увек спреман да помогне, уједно истичући да га доживљавају као неког ко ће направити значајне промене за све нас.

Говори енглески језик и има основно знање француског.