Вељко Аврамовић рођен је 09.04.2000. године у Прокупљу. Већи део свог живота провео је у Куршумлији, а тренутно је на студијама у Београду као редовни студент на Високој школи електротехнике и рачунарства.

За својих 21 годину постизао је бројне успехе у различитим областима.

Као омладински активиста имао је жељу да допринесе да се глас младих јаче чује. Стога је 2020. аплицирао за члана Омладинског одбора УНИЦЕФ и поносно истиче задовољство уласком у тим, дајући све од себе да млади имају боље сутра. Такодје, 2019. године постао је сарадник Младих истраживача Србије.

Круна свега је тренутак када постаје омладински сарадник, уједно и члан координационог тела Развојног центра за младе са којим је пре свега на личном нивоу напредовао много, издвајајући се посвећеношћу и ентузијазмом. Током 2019/20. учествовао је активно у 2 пројекта Развојног центра за младе – “Са Општином на ТИ” и “Ванредни рад у ванредној ситуацији”, а од 2021. године активно ради на пројекту „Заједно за здравију и сигурнију заједницу – Стварамо Животне Шампионе.

Дугогодишњи спортиста, истакнути кошаркаш кошаркашког клуба Куршумлија, имао је прилику да заигра на многим теренима широм Србије, те је 2018. године постао носилац златне медаље на многим такмичењима у игрању баскета 3×3.  Своју љубав према спорту је 2016.  године ујединио са својим интересовањима за новинарство и од тада је репортер једне од познатих спортских страница. Кроз свој рад је имао прилику да води интервјуе са познатим спортистима као што су Стефан Бирчевић, Никола Ребић, Ратко Варда и други. Због вредног рада 2020. године постаје волонтер у организационом тиму кошаркашког клуба Црвена звезда МТС.

Глума за Вељка представља још једну велику љубав. Као свој највећи успех издваја многобројне аплаузе након изведених представа од којих му је најдража успомена са фестивала глуме у Сан Малоу у Француској, 2018. године.

Себе описује као пожртвованог  и вредног пријатеља, који је увек спреман да помогне. Амбиција, упорност и жеља за учењем никад нису изостали.

Говори енглески језик и поседује основно знање француског.