Катарина Егер рођена је 3. јануара 2004. године у Београду.

Завршила је двојезичну гимназију и тренутно студира на Медицинском факултету Универзитета у Београду.

Највећа интересовања показала је у подручју биологије, биохемије и генетике,  те може да се поноси многим наградама из истих области. Била је активни члан Регионалног центра за таленте са којим је освојила треће место на републичком такмичењу из електрохемије. Сарадник је на научном раду “Конструкција калибрационе криве хемијских једињења помоћу УВ-ВИС спектрофотометрије”, рађеног у Институту за нуклеарне науке “Винча” 2019. године.

Током целог школовања бавила се темама екологије и очувања животне средине. У периоду од 4 године учествовала је у пројекту “Еколошка свест”, који је обухватао велики број средњих школа у сарадњи са Музејем науке и технике у Београду. По завршетку пројекта учествовала је у низу предавања на тему загађења природе и употребе обновљивих извора енергије.

Од малена се бави музиком, која уједно представља њену велику љубав. Завршила је две музичке школе и свира два инструмента. Била је учесник, а убрзо након тога и део жирија на градском такмичењу соло певача “Златна сирена” у оквиру циклуса Дечје музичке свечаности – ДЕМУС.

Поред науке и музике, заљубљеник је у спорт којим се активно бави преко 10 година. Највише се пронашла на пољу атлетике, у којој је освојила треће место на нивоу Београда у дисциплини скок у вис пре 4 године. Од 2020. активно учествује као волонтер у спортским такмичењима. Искуство носи са великих светских и европских такмичења из кошарке, атлетике, бокса, ватерпола, и многих других спортова, одржаних у Србији.

Од самог старта заинтересована за теме неформалног образовања, ваннаставних активности, менталног здравља и подршке младима, постала је активни члан удружења Развојни центар за младе, са којим учествује на свим актуелним пројектима.

Течно говори француски и енглески језик.