Jovana Ilić rođena je 1991. godine u Smederevu.

Uspešna karatistkinja koja se u svojoj karijeri može pohvaliti brojnim medaljama i priznanjima koje je osvojila na domaćoj i međunarodnoj sceni. Kao član reprezentacije Srbije učestvovala je na evropskim i svetskim prvenstvima na kojima je zabeležila odlične rezultate. Na Svetskog prvenstvu u Litvaniji osvojila je zlatnu medalju u kategoriji seniorki., dok je na Svetskom prvenstvu u Bukureštu 2013. zauzela treće mesto.

Pored uspešne sportske karijere može se pohvaliti i uspehom u ulozi trenera. Od 2011. radi sa mlađim kategorijama u lokalnom karate klubu u Smederevu KK Viktoris Sd, gde takođe beleži dobre rezultate. U tri navrata proglašavana je sportistkinjom Grada Smedereva. Nosilac je crnog pojasa 2. dan. Pored diplome za sportskog trenera, ima zvanje inženjera ekologije.

Programski asistent na projektu „Sportom do dijaloga i tolerancije“ pod pokroviteljstvom Evropske omladinske fondacije Saveta Evrope i asistent za komunikaciju multilateralnog projekta „Kamp tolerancije i prijateljstva“, koji će se na leto realizovati uz učešće Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.