Јована Илић рођена је 1991. године у Смедереву.

Успешна каратисткиња која се у својој каријери може похвалити бројним медаљама и признањима које је освојила на домаћој и међународној сцени. Као члан репрезентације Србије учествовала је на европским и светским првенствима на којима је забележила одличне резултате. На Светског првенству у Литванији освојила је златну медаљу у категорији сениорки., док је на Светском првенству у Букурешту 2013. заузела треће место.

Поред успешне спортске каријере може се похвалити и успехом у улози тренера. Од 2011. ради са млађим категоријама у локалном карате клубу у Смедереву КК Викторис Сд, где такође бележи добре резултате. У три наврата проглашавана је спортисткињом Града Смедерева. Носилац је црног појаса 2. дан. Поред дипломе за спортског тренера, има звање инжењера екологије.

Програмски асистент на пројекту „Спортом до дијалога и толеранције“ под покровитељством Европске омладинске фондације Савета Европе и асистент за комуникацију мултилатералног пројекта „Камп толеранције и пријатељства“, који ће се на лето реализовати уз учешће Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.