Финална реч експерата о образовном модулу за спортске тренере

Gcp Portugal

Португал и GCP – Ginasio Clube Portugues угостили су 19-22. октобра чланове експертског тима задужене за израду образовног материјала на пројекту „Стварамо животне шампионе“.

Након вишемесечног интензивног рада на материјалу који треба да охрабри и потпомогне едукативну и педагошку улогу спортских тренера у раду са децом и младима, чланови експертске групе су се окупили како би анализирали досадашње повратне реакције на материјал, како од стране деце и тренера, тако и од стране других заинтересованих, те на бази прикупљених коментара припремили финалну верзију материјала који ће бити презентован на финалној конференцији у Струмици.

Партнери GCP из Португала и МЕТУ универзитет из Анкаре, Турска дали су значајан допринос не само уобличавању радних материјала чија се интензивна промоција планира у спортској заједници, већ и припреми сета закључака и препорука из процеса, како би концепт животних шампиона/ки и у 2025. години наставио да се развија са великим успехом, пратећи потребе централних корисника – спортских тренера и деце/младих које тренирају.

Састанак је био прилика и да се направе договори око даљег тока промоције образовног материјала како би се повећала стопа коришћења истог, али и конкретни планови у вези са израдом презентације за финалну конференцију која треба да окупи значајне актере из света спорта из укључених земаља.
Осим тога, љубазни домаћин GCP организовао је обилазак клупских просторија, приказујући гостима историјат свог рада, те остварене успехе не само у пројектном, већ и у спортском пољу.

Развојни центар за младе представљао је Вељко Аврамовић, иначе укључен у процес израде образовног материјала од самог почетка, дајући својим конструктивним идејама замајац даљем току пројекта.

Пројекат „Стварамо животне шампионе“ реализује се уз подршку ЕРАСМУС+ програма у области спорта и УЕФА фондације за децу.